Orar: Luni - Vineri : 09:00 - 17:00
Adresa
De ce este importanta energia solara?

Energia solara a devenit noul tip de producție de energie electrică preferat în lume, conform datelor globale care arată că se instalează mai multe capacități fotovoltaice decât orice altă tehnologie de producție.
La nivel mondial, în 2016 au fost instalate aproximativ 73 de gigawați de capacitate fotovoltaică solară nouă netă. Energia eoliană s-a clasat pe locul al doilea (55GW), iar cărbunele a fost relegat pe locul al treilea (52GW), urmat de gaz (37GW) și hidro (28GW).

energia solara

Împreună, energia fotovoltaică și cea eoliană reprezintă 5,5% din producția actuală de energie (la sfârșitul anului 2016), dar, în mod esențial, ele au constituit aproape jumătate din toate capacitățile nete de producție noi instalate la nivel mondial în cursul anului trecut.
Este probabil că construcția de noi centrale electrice pe cărbune va scădea, posibil destul de rapid, deoarece energia fotovoltaică și eoliană sunt acum competitive din punct de vedere al costurilor aproape peste tot.

Energia hidroelectrică este încă importantă în țările în curs de dezvoltare care încă mai au râuri de baraj. Între timp, alte tehnologii cu emisii reduse, cum ar fi energia nucleară, bioenergia, energia termică solară și energia geotermală, au cote de piață mici.

În prezent, energia fotovoltaică și eoliană au avantaje atât de mari în ceea ce privește costurile, scara de producție și lanțurile de aprovizionare, încât este greu de crezut că o altă tehnologie cu emisii reduse le va putea contesta în următorul deceniu sau cam așa ceva.
Acesta este cu siguranță cazul Australiei, unde energia fotovoltaică și eoliană reprezintă practic toate noile capacități de producție și unde capacitatea de energie solară fotovoltaică va ajunge la 12 GW până în 2020.

Share This Article
a3
Previous post
Sisteme de montare la sol vs. sisteme de montare pe acoperiș
Next post
Programul “Casa Verde”
Acoperis-din-tigla-metalica-cu-panouri-solare-800x526

Leave A Reply