Orar: Luni - Vineri : 09:00 - 17:00
Adresa
Tipuri de panouri fotovoltaice

Panourile solare au devenit un subiect foarte popular in ultima perioada. Noi suntem aici sa va ajutam sa intelegeti mai bine cum acestea functioneaza si restul detaliilor importante. Mai jos vom vedea cate tipuri de panouri fotovoltaice sunt si ce reprezinta fiecare.

PANOURI SOLARE MONOCRISTALINE

tipuri de panouri fotovoltaicePanourile monocristaline sunt cel mai vechi și mai dezvoltat tip de panouri solare. Acest tip de panouri solare (realizate din siliciu monocristalin) este cel mai pur. Le puteți recunoaște cu ușurință după aspectul uniform și întunecat și după marginile rotunjite. Puritatea ridicată a siliciului face ca acest tip de panou solar să aibă una dintre cele mai ridicate rate de eficiență, cele mai noi ajungând la peste 20%.

Panourile monocristaline au o putere mare, ocupă mai puțin spațiu și au cea mai mare durată de viață. Desigur, asta înseamnă și că sunt cele mai scumpe dintre ele. Un alt avantaj de luat în considerare este că tind să fie puțin mai puțin afectate de temperaturile ridicate în comparație cu panourile policristaline.

  • Acestea au cel mai înalt nivel de eficiență, de 17-22%.
  • Acestea necesită mai puțin spațiu în comparație cu alte tipuri datorită eficienței lor ridicate.
  • Producătorii afirmă că această formă de celule solare durează cel mai mult. Majoritatea le ofera o garanție de 25 de ani.
  • Aceste panouri prezintă o rezistență mai mare la căldură.
  • Acestea funcționează mai bine la niveluri scăzute de lumină solară. Asta le face ideale pentru zonele înnorate.

Din categoria panourilor solare monocristaline fac parte si panourile shingled. 

CE SUNT PANOURILE SHINGLED?

Celulele solare de tip shingled sunt celule solare care sunt tăiate în mod obișnuit în 5 sau 6 benzi. Aceste benzi pot fi suprapuse, pentru a forma conexiunile electrice. Benzile de celule solare sunt unite între ele cu ajutorul unui adeziv conductor electric (ECA). Acestea permite conductivitate și flexibilitate. Acest lucru permite conectarea celulelor în mod diferit față de panourile solare convenționale. Nu este nevoie de bare colectoare (panglici) și celulele solare pot fi îmbinate împreună, fără a exista spații între ele. De asemenea, modulele solare shingled pot fi cablate diferit față de panourile solare convenționale. În mod obișnuit, celulele solare din panourile solare convenționale sunt cablate într-o serie de șiruri. In acelasi timp, celulele solare din panourile shingled pot fi cablate în configurație paralelă.

CARE SUNT AVANTAJELE PANOURILOR SOLARE SHINGLED?

Densitate de putere mai mare
Panourile solare shingled pot produce o putere mai mare pe metru pătrat decât panourile convenționale. De ce? Pentru ca nu mai au nevoie de mai mulți metri de panglică de-a lungul modulului. De aceasta, permite o suprafață de utilizare efectivă completă. Acest lucru înseamnă că există mai multe celule solare expuse la lumina solară și care produc mai multă energie.

Pierdere mai mică de energie
Panourile solare convenționale au de obicei celulele individuale conectate în serie. Astfel încât, atunci când o anumită porțiune a modulelor este umbrită, o diodă de bypass va fi activată. Aceasta opreste acea parte a producției și lasa doar celulele rămase ale modulului, ceea ce duce la pierderi de energie.

În schimb, deoarece celulele solare shingled sunt cablate în paralel, o cantitate mai mică de celule va fi afectată de efectul de umbrire într-o secțiune a modulului. Acest lucru se traduce printr-o reducere substanțială a pierderilor de energie.

Arata mai estetic
În timp ce generează energie solară eficientă, această tehnologie inovatoare creează un design elegant și futurist pentru casa dumneavoastră.

În prezent, producătorii proiectează panouri solare shingled mai arătoase. Ca în figura de mai jos, unele companii au obținut un aspect unic, complet negru, al panourilor lor. Acestea ascund circuitele vizibile sub celulele suprapuse, oferind o linie mai elegantă casei dumneavoastră.

Mai fiabil
Testele de fiabilitate a modulelor fotovoltaice arată că panourile solare shingled oferă o tehnologie mai robustă în comparație cu modulele convenționale în ceea ce privește umbrirea, rezistența mecanică, conexiunile adecvate, curenții mici etc.

Prin urmare, acest lucru le face un produs valoros pe piață, care trebuie luat în considerare. Acesta continuă să își sporească și mai mult fiabilitatea pe măsură ce trece timpul.

PANOURI SOLARE POLICRISTALINE

Denumite și panouri “multicristaline”, panourile policristaline sunt adesea considerate panouri de mijloc. Deși sunt mai puțin eficiente, panourile solare policristaline sunt opțiunea mai accesibilă.

La fel ca și panourile solare monocristaline, celulele policristaline sunt fabricate din siliciu. Cu toate acestea, după cum sugerează și numele, celulele policristaline sunt realizate din mai multe fragmente (Poly) de cristal de siliciu topite împreună. Din acest motiv, panourile solare policristaline au o eficiență mai mică și o durată de viață scurtă. Ceea ce înseamnă că nici nu generează la fel de multă energie electrică de la soare în comparație cu panourile monocristaline pentru o perioadă la fel de lungă. Acest lucru se datorează faptului că există mai puțină libertate de mișcare pentru electroni. De ce? Pentru ca există mai multe cristale în fiecare celulă.

Panourile policristaline sunt fabricate prin topirea siliciului brut și turnarea acestuia într-o matriță pătrată pentru a obține plachete. Spre deosebire de rivalii lor monocristalini, celulele policristaline nu necesită tăierea fiecăreia dintre cele patru laturi. Acest lucru este mai bun pentru mediu, deoarece produce mai puține deșeuri. În general, procesul este mai rapid și mai ieftin decât fabricarea panourilor monocristaline. Aceste plachete sunt apoi asamblate împreună pentru a forma un panou policristalin.

Celulele policristaline pot fi identificate după finisajul lor albastru, forma dreptunghiulară și pete. Ele apar albastre și cu pete, deoarece conțin multe cristale în fiecare celulă. Acest lucru se datoreaza  modului în care lumina soarelui se reflectă pe aceste cristale.

PANOURI SOLARE THIN FILM

Spre deosebire de panourile solare monocristaline și policristaline, panourile solare cu peliculă subțire sunt subțiri, flexibile și cu profil redus. Acest lucru se datorează faptului că celulele din cadrul panourilor sunt de aproximativ 350 de ori mai subțiri decât plăcile cristaline utilizate în panourile solare monocristaline și policristaline.

Panourile solare cu peliculă subțire sunt fabricate din straturi de materiale semiconductoare, cum ar fi siliciul, telurura de cadiu și seleniura de cupru, indiu și galiu. Stratul semiconductor este plasat între straturi conductoare transparente, cu un strat de sticlă deasupra, care ajută la captarea luminii solare. Deși siliciul este folosit uneori pentru a face panouri solare cu peliculă subțire, nu este același lucru cu plachetele de siliciu solid. Mai degrabă, este un tip de siliciu necristalin.

Panourile solare cu peliculă subțire tind să aibă randamente și capacități de putere mai mici în comparație cu panourile cristaline. Cu randamente care ajung la aproximativ 11 %, acestea necesită mult mai mult spațiu pe acoperiș pentru a genera o cantitate mare de energie solară. De asemenea, acestea tind să se degradeze mai repede în comparație cu panourile cristaline, ceea ce duce la cele mai scurte garanții.

În ciuda acestui fapt, panourile cu peliculă subțire își au încă locul în industria solară. Deoarece panourile cu peliculă subțire sunt mai flexibile, acestea pot fi utilizate pentru o gamă variată de aplicații. Inclusiv să fie turnate în șindrilă sau în țigle solare pentru acoperișuri. In acest mod, proprietarii de imobile cărora nu le place aspectul panourilor solare pot în continuare să folosească energia solară.

CE TIP DE PANOU SOLAR ESTE MAI POTRIVIT PENTRU DVS?

Când vine vorba de a stabili care este cel mai bun tip de panou solar, va trebui să luați în considerare care este cel mai important factor pentru dumneavoastră. Mai jos, am enumerat patru preocupări cheie pentru persoanele care se gândesc la panouri solare și am recomandat panoul perfect pentru fiecare dintre ele.

Accesibilitate – Panourile monocristaline ar putea fi scoase din discuție dacă aveți un buget limitat, deoarece sunt cel mai scump tip. În acest caz, vă va fi mai bine să alegeți panouri solare policristaline. Costurile inițiale nu vă vor costa atât de mult, iar acestea sunt în continuare mai eficiente în absorbția energiei decât panourile cu peliculă subțire.

Estetica – Dacă sunteți mai preocupat de modul în care un sistem de panouri solare va arăta pe acoperișul dvs., panourile monocristaline sunt cele mai potrivite. Aceste panouri elegante au un aspect modern, simetric și arată foarte bine pe orice casă. Dacă doriți să faceți un pas mai departe, puteți, de asemenea, să vă gândiți la integrarea panourilor solare în acoperișul dvs. O alta varianta ar fi să luați în considerare țiglele solare pentru acoperișuri.

Lipsa de spațiu pe acoperiș – Vă faceți griji dacă acoperișul dvs. nu va avea suficient spațiu pentru panouri? Pelicula subțire vă poate ajuta în acest sens. Capacitatea sa de a se plia în jurul obiectelor înseamnă că veți putea utiliza energia solară chiar și atunci când spațiul disponibil este limitat. Cu toate acestea, merită să vă gândiți bine dacă costul inițial merită, având în vedere cât de scăzută poate fi rata de eficiență pentru unele modele. Și dacă filmul subțire nu este ceea ce vă place, puteți obține întotdeauna dimensiuni mici și în monocristalină și policristalină!

Eficiență – Dacă singura dvs. preocupare se referă la cantitatea de lumină solară pe care panourile dvs. o pot converti în energie, vă recomandăm să obțineți un set de panouri solare monocristaline. Cu cel mai mare grad de eficiență de pe piața internă, acestea sunt cel mai bun pariu pentru a economisi bani pe facturile de energie.

Share This Article
Tier 1 Solar Panels List 2020-1000pxl
Previous post
Ce sunt panourile fotovoltaice Tier 1 ?
Next post
Invertoare Growatt
odu0MGclGDTXI0AuBkyQOFSeldzchlmKDVIQck3ioL6wK7fLfTbtYuN

Leave A Reply