Orar: Luni - Vineri : 09:00 - 17:00
Adresa
4 mituri despre panourile fotovoltaice

Energia regenerabila continua sa avanseze, in special piata energiei solare. Aceasta este dinamica si evolueaza foarte rapid. Progresele tehnologiei solare fac ca sistemele sa fie mai eficiente din punct de vedere energetic si mai rezistente la umbra din copaci si cladiri, ceea ce le permite sa produca un procent mai mare din consumul total de energie al gospodariei tale. Cu toate acestea, exista inca in mintea multor nelamuriri in legatura cu aceste sisteme. Sa vedem 4 mituri despre panourile fotovoltaice.

Mitul 1: Sistemele de panouri fotovoltaice necesita multa intretinere

Fara piese mobile, sistemele fotovoltaice legate la retea nu necesita practic nicio intretinere. Acest lucru este impresionant, avand in vedere ca durata de viata a majoritatii sistemelor solare este de 25 pana la 30 de ani. Majoritatea producatorilor de panouri solare ofera chiar garantii de 20 pana la 30 de ani, deoarece tehnologia este atat de fiabila.

Cu toate acestea, este recomandat sa inspectezi panourile solare cu privire la praf sau moloz de cateva ori pe an si sa le cureti cu furtunul de gradina, daca este necesar, pentru a asigura un randament optim de energie. Majoritatea proprietarilor de sisteme solare nu inspecteaza niciodata panourile pentru curateni, iar sistemele lor continua sa functioneze bine.

Mitul 2: Energia solara este foarte scumpa

Desi aceasta a fost o afirmatie adevarata in urma cu doar un deceniu, costurile panourilor fotovoltaice si ale echipamentelor au scazut considerabil. Pe masura ce tehnologia solara avanseaza, productia de energie solara creste in mod semnificativ, permitand sistemului sa produca mai multa energie electrica generala. 

Performanta financiara a unui sistem solar depinde in mare masura de costul energiei electrice pe care altcineva ar plati-o unui proprietar. Sistemele de panouri fotovoltaice nu au fost niciodata la fel de accesibile ca si astazi. Si de asemenea nu au reprezentat niciodata o investitie mai buna.

Mit 3: Panourile fotovoltaice nu genereaza multa energie electrica pe timpul iernii

Cu exceptia cazului in care locuiesti la Polul Nord sau Sud, sistemele de panouri fotovoltaice genereaza de obicei multa energie electrica pe vreme mai rece, cu excepta cazului in care sunt acoperite de zapada sau gheata. In ciuda unghiului soarelui mai scazut pe cer si a zilelor mai scurte, sistemele de energie solara pot genera o cantitate semnificativa de energie electrica pe parcursul lunilor de iarna.

Acest lucru se datorează faptului ca panourile fotovoltaice folosesc lumina, si nu caldura, pentru a genera energie electrica. Cand temperatura panourilor solare este mai rece, acestea pot genera mai multa energie regenerabila. Odata ce ating temperaturi in jur de 32 de grade Celsius, productia panoului solar incepe sa scada. Deoarece temperatura panoului este cu aproximativ 20 de grade Celsius mai calda decat temperatura de afara.

Mitul 4: Tehnologia solara nu este fiabila

Sistemele fotovoltaice sunt foarte fiabile si durabile pe toata durata de viata a acestora. Desigur, fiabilitatea depine si de componentele sistemului. Unele companii, de panouri solare si echipamente ofera produse de calitate superioara, de vreme ce altele lasa de dorit.

Panourile solare sunt fabricate pentru a face fata vremii extreme, inclusiv grindina de dimensiuni medii. De fapt, Institutul Energetic al UE a constatat ca 90% din panourile solare dureaza 30 de ani sau mai mult. Avand in vedere ca energia electrica solara este atat de fiabila, este frecvent utilizata pentru alimentarea sistemelor vitale, inclusiv semnale de trecere a cailor ferate, semne de siguranta in constructii, lumini de avertizare pentru aeronave si cai de navigatie.

4 mituri despre panourile fotovoltaice

Share This Article
AAC
Previous post
Câte panouri fotovoltaice sunt necesare pentru o casă?
Next post
Este acoperișul meu prea umbrit pentru a produce energie electrică?
shaded-panels-lowcarbonlivingblog.wordpress.com_

Leave A Reply