Orar: Luni - Vineri : 09:00 - 17:00
Adresa
Cum devii prosumator?
 

Cine poate sa devina prosumator?

Un prosumator, definit prin legea 220/2008 estre consumatorul de energie electrica, persoana fizica sau juridica care indeplineste anumite conditii:

  • Detine o instalatie de producere a energiei electrice(panouri fotovoltaice, cogenerare, eoliene…etc)
  • Sa nu detina o activitate specifica de producere a energiei. Pentru persoanele juridice nu trebuie sa existe cod CAEN ca si activitate principala. In cazul persoanelor fizice fara activitati economice, se recomanda o instalatie fotovoltaica mai mica decat puterea aprobata pentru consumul existent pe avizul de racordare.
  • Utilizatorul consuma, poate stoca si vinde energia electrica produsa din surse regenerabile de energie produsa in cladiri, blocuri de apartamente, zone rezidentiale, amplasamente de servicii, comercial sau industrial cu conditia ca, in cazul consumatorilor autonomi necasnici de energie din surse regenerabile, aceste activitati sa nu constituie activitatea lor comerciala sau profesionala primara.

Prosumator

Procesul este simplu

Sunt trei pași pe care trebuie să îi urmezi:

  1. Transmiterea unui set de documente și notificări distribuitorului și primăriei pentru a fi instalat contorul bidirecțional de către distribuitor.
  2. După montarea contorului și obținerea certificării calității de prosumator, trebuie semnat un contract de furnizare cu furnizorul cu care ai contract pentru ca acesta să îți poată cumpăra energia electrică.
  3. Începe producția de energie, energia produsă și consumată se scade automat, iar energia livrată în rețea va apărea cu valoare negativă la următoarea decontare.

Pas cu pas: ce trebuie să faci dacă vrei să îți instalezi panouri fotovoltaice sau alt echipament de producere

Share This Article
Calculation-Of-The-Solar-Panel-Benefits
Previous post
Cum se calculează producția anuală de energie solară a unui sistem fotovoltaic?
Next post
Cum să întreții panourile fotovoltaice
Curatare-panouri-solare

Leave A Reply