Orar: Luni - Vineri : 09:00 - 17:00
Adresa
Ce trebuie să știi despre panourile fotovoltaice off grid?

Ce sunt panourile fotovoltaice off grid?

Panourile fotovoltaice off grid reprezintă  un sistem de panouri fotovoltaice independente, ce nu necesită racordarea la nicio rețea principală sau auxiliară de energie electrică. Ele pot fi utilizate, în zone îndepărtate de o rețea, unde branșarea ar fi foarte costisitoare,  în zone izolate, unde nu există posibilitatea unei astfel debranșări și oriunde se dorește o mai bună eficiență energetică.

Un astfel de sistem este alcătuit din panouri fotovoltaice, o structură de susținere pentru acestea, un controler sau regulator de încărcare, un invertor care să convertească curentul continuu produs de  panouri în curent alternativ ce poate fi folosit pentru utilizatorii și acumulatori, unde va fi stocată energia. Se recomandă și achiziția unui generator de back-up, pentru perioadele de iarnă sau în care soarele se arată  la intervale mai rare.

Un sistem de panouri fotovoltaice off grid produce atât energie pentru consum direct, cât și energie pentru a fi stocată în acumulatori pentru utilizare pe parcursul nopții sau când nu mai este soare.

Pentru realizarea unei astfel de instalații nu este nevoie de avize de instalare sau de autorizații de construcție.

Care sunt avantajele panourilor fotovoltaice off grid?

Sistemul oferă numeroase avantaje celor care au nevoie de energie electrică la un cost fix și predictibil. Printre cele mai importante avantaje menționăm:

● Posibilitatea de a beneficia de energie electrică în zone izolate sau greu de conectat la sistemul centralizat.

●  Posibilitatea de a utiliza energie electrică direct, din producerea panourilor sau indirect, din energia stocată în acumulatori.

● Sistemul poate fi utilizat cu succes și în cazul unei case racordate la o rețea și unde se dorește reducerea costurilor pentru energia necesară

● Asigură costuri de întreținere sub control, prețul final al energiei electrice nefiind influențat de costuri generale de producere, inflație, speculă sau de cotațiile la bursă.

● Nu produc zgomot pentru a deranja în momentul în care este activ.

● Constituie un sistem fiabil, adaptabil, cu caracteristici deosebite.

● Cresc confortul și valoarea unei proprietăți dintr-o zonă urbană, rurală sau izolată.

● Sunt o modalitate ecologică, verde și sustenabilă de a produce energie, ce nu poluează și apelează la o resursă regenerabilă.

panourile fotovoltaice off grid

Unde pot fi utilizate instalații de producere energie off grid?

Sistemele fotovoltaice off grid pot fi utilizate oriunde se dorești. Însă datorită caracteristicilor speciale, ele sunt recomandate în principal pentru:

● Construcții sau clădiri rezidențiale sau utilitare unde nu există posibilitatea de alimentare cu energie electrică de la sistemul centralizat sau costurile implicate sunt prea mari, cum ar fi: case de vacanță, cabane, pensiuni, ferme, stâne, cabine de supraveghere, stații meteorologice, puncte de informare turistică etc.

● Construcții sau clădiri izolate, în zone neacoperite de nicio rețea.

● Construcții sau clădiri unde se dorește un cost mai mic pentru producerea energiei necesare și independență energetică.

● Bărci, rulote, diverse ambarcațiuni etc.

În concluzie, dacă doriți să apelați la o modalitate de producere a energiei electrice necesare, care să vă asigure independență și costuri fixe pe termen lung, alegeți un sistem cu panouri fotovoltaice off grid. Acesta vă va permite să obțineți suficientă energie pentru alimentarea consumatorilor și pentru a vă menține confortul dorit, fără costuri pentru electricitate din ce în ce mai mari.

 

Share This Article
Noile-fotovoltaice-produc-energie-si-noaptea
Previous post
Inovaţie: Panourile fotovoltaice care produc electricitate noaptea

Leave A Reply