Orar: Luni - Vineri : 09:00 - 17:00
Adresa
Parcări Fotovoltaice
Ce este o parcare solară? Este o parcare auto al cărei acoperiș este placat cu panouri fotovoltaice. Acestea
Parcuri Fotovoltaice

Ce este o parcare solară?

Este o parcare auto al cărei acoperiș este placat cu panouri fotovoltaice. Acestea produc energie electrică care poate fi folosită, în primul rând, pentru alimentarea mașinilor electrice prin intermediul stațiilor de încărcare. De asemenea, energia produsă cu ajutorul soarelui poate fi folosită și în alte scopuri, precum iluminatul sau funcționarea aparatelor electrice din locuința sau imobilul de lângă acest tip de parcare.

Parcările solare sunt o soluție excelentă pentru spitale, mall-uri, aeroporturi sau alte facilități care necesită un număr mare de locuri de parcare, dar poate fi instalată și în spații mai mici, precum lângă un bloc de locuințe sau chiar o curte. Pe lângă faptul că produce energie electrică cu care tu sau clienții tăi vă puteți încărca mașina electrică, acoperișul unei parcări solare îți protejează autovehiculul și de razele puternice ale soarelui sau de intemperiile naturii.

Parcare-solara

Etapele principale in dezvoltarea unui parc fotovoltaic

Avantaje

Folosirea unei parcări solare vine la pachet cu o multitudine de avantaje:

Economii la facturile de energie electrică

Energia solară este una dintre cele mai accesibile și mai curate forme dintre toate energiile regenerabile care poate fi folosită cu succes.

Panoul solar mediu măsoară în jur de 1,6 x 1m, în timp ce spațiul mediu al unui vehicul măsoară în jur de 2,7 x 5m, ceea ce înseamnă că mai multe panouri solare ar putea acoperi fiecare loc de parcare alocat unei mașini. De exemplu, o parcare solară cu șase locuri poate produce între 25.000 și 34.000 kWh/an, astfel că mai multe panouri instalate pot produce cantități importante de energie electrică, care ajută la economisirea unor sume importante din banii alocați plăților pentru consumul acesteia.

Reducerea amprentei de carbon

Nu numai că parcările solare oferă o rentabilitate a unei investiții care este, în mod tradițional, o cheltuială care nu aduce nici un profit, dar ajută și mediul înconjurător. Prin instalarea panourilor solare și folosirea energiei regenerabile a soarelui, se reduce amprenta de carbon prin limitarea dependenței de energie electrică creată prin procese care cresc exponențial emisiile de carbon eliberate în atmosferă.

Compatibilitatea cu mașinile electrice

Așa cum am precizat încă de la începutul articolului, mașinile electrice încep să se bucure de un interes din ce în ce mai ridicat. Infrastructura prin care se asigură alimentarea cu energie electrică pentru acest tip de mașini nu reușește să țină pasul cu vânzările de “electrice”.

Acest lucru se poate schimba însă în viitor prin montarea unor stații electrice de încărcare în cadrul unor parcări solare, fie acasă, la locul de muncă sau la mall.
Prețuri

Una dintre cele mai des întâlnite întrebări atunci când se discută despre parcările solare este, bineînțeles, cea legată de preț: cât costă să instalezi sau să construiești o parcare solară?

Răspunsurile pot fi descurajante, la început, mai ales pentru cei care vor să își instaleze sau să își construiască o parcare solară pentru uzul personal, însă prețul ridicat se va amortiza cu siguranță într-o perioadă relativ scurtă de timp (de la 2 la 5 ani).

Prețurile unei parcări solare pot varia de la 15.000 lei până la 55.000 de lei, în funcție de numărul de locuri sau de cantitatea de energie pe care panourile fotovoltaice o produc.
Concluzii

Așa cum ai putut observa pe parcursul articolului nostru, parcarea solară vine să rezolve o problemă care tinde să devină una destul de importantă în viitorul apropiat: implementarea unei infrastructuri în ceea ce privește stațiile de încărcare a mașinilor electrice. Construcția sau instalarea unor parcări solare se poate dovedi o soluție inspirată pentru rezolvarea acestei probleme.

De asemenea, economiile pe care le poți face în ceea ce privește sumele pe care le plătești pentru facturile de energie electrică sau pentru reîncărcarea de la stațiile existente deja, precum și faptul că energia produsă prin intermediul parcărilor solare contribuie la reducerea amprentei de carbon, sunt avantaje care trebuie luate în calcul atunci când vorbim despre utilitatea folosirii parcărilor solare.

Parcari Fotovoltaice

Produsele noastre

Intrebari frecvente
Contacteaza-ne si impreuna putem face necesarul dumneavoastra in functie de dimensiunea proiectului
Echipa Solar Sistem impreuna cu colaboratori realizeaza si proiecteaza parcuri fotovoltaice
Ai întrebări ?

Programează o întalnire !


Warning: Undefined array key "btn2align_mobile" in /home/r94745auto/solarsistem.ro/wp-content/themes/solatec/elementor/core/elementor.php on line 1686

Warning: Undefined array key "btn2align_tablet" in /home/r94745auto/solarsistem.ro/wp-content/themes/solatec/elementor/core/elementor.php on line 1686
Download Brochure

Warning: Undefined array key "brochure1align_mobile" in /home/r94745auto/solarsistem.ro/wp-content/themes/solatec/elementor/core/elementor.php on line 1686

Warning: Undefined array key "brochure1align_tablet" in /home/r94745auto/solarsistem.ro/wp-content/themes/solatec/elementor/core/elementor.php on line 1686

Warning: Undefined array key "brochure2align_mobile" in /home/r94745auto/solarsistem.ro/wp-content/themes/solatec/elementor/core/elementor.php on line 1686

Warning: Undefined array key "brochure2align_tablet" in /home/r94745auto/solarsistem.ro/wp-content/themes/solatec/elementor/core/elementor.php on line 1686
Putem fi soluția pentru tine de la A la Z !
De la panouri fotovoltaice, invertoare, materiale de montaj, cableje necesare până la montatori profesioniști !

Datorită parteneriatelor noastre cu diferite fabrici din domeniul energiei solare, vă putem pune la dispoziție soluția completă pentru nevoile dumneavoastră!

Energie verde
Soluții personalizate
Produse de calitate
Cere o oferta pentru Parcare Fotovoltaică

    Date despre sistemul dorit

    Cum dorești sa fii contactat